Beste vrienden,

We zijn op Kreta en logeren bij de aangrenzende villa, bij onze buren. Wij kunnen iedere dag kijken hoe het opschiet. Deze week werd er gestuukt en dat schoot gigantisch op. Ondanks dat het veel werk was. Want dat deden ze in meerdere lagen en het is een hele oppervlakte. Sinds gisteren is dit werk klaar en zijn de steigers verdwenen. De eerste keer dat we mooie foto’s konden maken. We zullen jullie rondleiden aan de hand van de foto’s en de plattegrond van de villa.

Let op !!! Hou de plattegrond in de gaten. Soms ontstaat er door het perspectief van de foto’s een verkeerd beeld van de afmetingen. Hier kun je beter zien hoe het er ruimtelijk komt uit te zien.

We starten de fotoreeks vanaf de voorkant met eerst een foto vanaf de linkerkant, dus op de plattegrond linksonder in het groene hoekje. Dit is een overzichtsfoto met daarna de foto vanuit het midden voor de villa (voor het zwembad) en van rechts, rechtsonder op de plattegrond.

Hierna een foto van een van de gastenkamers. In dit geval de linkse van de twee. Ze zijn identiek aan elkaar, alleen gespiegeld, zoals op de plattegrond te zien is. De foto is vanuit de linker voorhoek genomen waar op de plattegrond het linkse woord guesthouse staat.

Beide kamers hebben een eigen douche waarvan je de ingang ziet als de donkere spleet in de hoek. Lijkt op deze foto smal maar ik kan er zelfs gewoon door. Daarnaast zie je een doorgang tussen de beide gastenkamers. Aan de linkerkant in die doorgang zie je de ingang naar een gezamenlijk toilet. Tegenover deze ingang komt een gezamenlijke wasruimte met 2 wasbakken etc. De smalle verticale gleuven aan het begin en einde van deze doorgang zijn ruimtes voor de schuifdeuren waarmee de wasruimte wordt afgesloten.

Dan schuiven we op naar de buitenkeuken en overdekte ruimte. Hij is voor een groot gedeelte overdekt en er is een uitsparing in het plafond waar bamboe tussen komt. Hij is bovendien aan beide kanten open waardoor je aan de achterkant recht in de olijfgaard van de achterbuurman kijkt. Links komen 2 deuren, hoofdingang en buitentoilet. Tegen de lage achterwand komen van links naar rechts, een bloembak, buitenkeuken met gas BBQ en spoelbak en daarnaast, vanaf de emmers, een betonnen buitenbank die verder loopt rechts langs de muur tot bijna vooraan. Helemaal vooraan komt nog een bloemenbak. Deze ruimte grenst aan de voorkant aan het zwembad. Alles wordt meer duidelijk op de plattegrond.

Dan komen we in de woonkamer. Twee foto’s vanaf de hoek aan de rechter voorkant. Op de eerste foto zie je aan de rechterkant de ingang vanaf de overkapping. Hier komt ook het stroompaneel. Helaas in Griekenland altijd op een te prominente plek in de woning. Van een meterkast hebben ze hier nog nooit gehoord. Maar het is altijd een keurig kastje.

Links zie je de doorgang naar de hoofdslaapkamer waar Ine zich nu bevindt. Rechts daarvan een nis die voorzien is voor de wasmachine en keukenkastjes. Tegen de achterwand komt dan de keuken met inbouwapparatuur, wasemkap, wasbakken, keukenblad etc. De keuken maakt dan ook nog een knik naar rechts in de nis die je op de derde foto. Voor de liefhebbers : Klik hier voor een ontwerp van de indeling keuken.

Links onder op de tweede foto zie je de oprit van de villa van de buurman waar we nu verblijven. In de hoek van de kamer komt een eettafel met 6 stoelen.

Dan de hoofdslaapkamer. Waar de lat ligt kom je de kamer vanaf de rechterkant binnen. Op de eerste foto zie je de rol buis linksachter liggen in de toiletruimte. Daarnaast komt in het midden de wastafel etc. Tegen de linkermuur komt het bed. Op de derde foto zie je rechtsachter de ingang naar de open doucheruimte. Op deze foto zie je ook aan de rechterkant de ruimte voor de kasten.

Het uitzicht vanuit de slaapkamer is uiteraard ook wel OK. Jammer van de kabeltjes maar die vallen in het echt niet zo op. En er moet nog opgeruimd worden.

Helemaal aan de linkerkant ligt een pergola die van boven wederom met bamboe wordt bedekt. Deze foto is gemaakt van links achter de villa. De verlengde lijnen van de achterkant van de villa en die van de pergola zijn onze erfgrens. Dus we hebben nog een vierkante ruimte achter de pergola, naast het raam van het toilet.

Aan de andere kant van de villa zijn ook wat vierkante meters over die bedoeld zijn voor de parkeerruimte voor 2 auto’s. Dus op de plek van de pallets. Tijdens de volgende bouwfase wordt aan de voorkant het zwembad, machineruimte en terras aangelegd. Het zwembad komt waar nu de gele compressor staat. Helaas zijn we dan al thuis maar we krijgen iedere week foto’s van onze architecte Irini. Wordt vervolgd.

Villa Ilios, de buurman, heeft foto’s van interieur en exterieur op een site staan. Dan hebben jullie ook een idee hoe de bouwstijl gaat worden. Interieur zal uiteraard anders worden. Ook hebben wij geen hout buiten op het terras. Klik hier voor de site

Tenslotte laten we op afstand zien hoe de villa is gesitueerd in de omgeving. We liggen tegen een berghelling ten oosten van het plaatsje Mariou. Op deze foto vanaf een van de betere restaurants ter plaatste, Taverna Mariou, zie je de villa, omcirkeld, liggen. Rechtsboven het dorpje Mariou en links boven de baai van Plakias.