Er zijn wat aanpassingen nodig geweest omdat we natuurlijk ook stabiel willen bouwen. Het bleek dat het verloop van het terras aan de westelijke zijde (op de tekeningen links) naar de weg toe te groot was. Voor de stabiliteit is gekozen om het terras op die plek smaller te maken.

Ter compensatie is het terras dan aan de rechterkant, voor de gastenkamers, breder gemaakt. Nu kunnen hier ook nog ligbedden geplaatst worden.

Voor de machinekamer van het zwembad was in eerste instantie een luik voorzien in het terras links naast het zwembad. Hierdoor was deze ruimte van de bovenkant benaderbaar.

Deze constructie was in een andere villa ook toegepast maar in de praktijk minder goed werkbaar voor de persoon die het zwembad moest onderhouden. Er is nu gekozen voor een ingang aan de voorkant van het terras.

Dit is voor ons zelf een ook nog eens een mooiere oplossing omdat het terras nu een geheel vormt, zonder ingebouwd luik.

Deze versie van het ontwerp kan wel zo’n beetje de definitieve versie genoemd worden. Dit plan ligt nu al een paar maanden bij de gemeente voor de bouwvergunning. Binnenkort verwachten we deze vergunning en kan de bouw gestart worden. Uiteraard gaan we in de zomer even kijken of het opschiet.