Eindelijk is het dan zover. Mijnheer Salden en Mevrouw de la Brassine zijn de trotse eigenaars van een heel klein stukje Griekenland. Ons perceel is op 15 oktober 2018 beschreven en de grond staat dus nu definitief op onze naam.

Dat betekent dat nu ook de bouwvergunning bij de gemeente aangevraagd kan worden. Nu gaan we dus een onzekere tijd in. Niemand kan van te voren zeggen hoe lang dit gaat duren. Griekse ambtenaren verschillen namelijk op dit gebied niet veel van onze Nederlandse variant. Het kan 3 maanden duren maar ook een half jaar. We wachten dus af.

In de tussentijd gaan we nog wat zaken meer in detail uitwerken en in de zomer gaan we nog eens naar Kreta om weer bij te praten, keuzes te maken etc. Tegen die tijd zal waarschijnlijk al wat van de bouw zichtbaar zijn. Als er gebouwd gaat worden, dan gaat het ook meteen heel snel. In april was er naast ons nog niks te zien van de bouwplannen van onze buurman die ook via dezelfde firma bouwt. Tijdens ons laatste bezoek in oktober stond de ruwbouw er al met het dak en alles er op.

Eind 2019, uiterlijk begin 2020 zou alles klaar moeten zijn.

In de akte staan onze namen in het Grieks, altijd leuk : Αλμπερτ Ζακ Τεο Σαλντεν & Χουμπερτινα Μαρια Λεοναρντα Μαρτινα ντε λα Μπρασσινε. Vooral met mij tweede voornaam “Jacques” hebben ze moeite dus is het fonetisch “Zak” geworden. Waarvan akte.

Tevens hebben we nu een Grieks sofinummer zodat ik nu eindelijk de halve Griek ben waarvan mijn Griekse vrienden al lang roepen dat ik dat ben.