Eind mei, begin juni zijn we weer naar Kreta afgereisd. Eindelijk mocht dat weer en daardoor kon de villa worden opgeleverd. Dat is gebeurd op maandag 24 mei. Dus nu zijn we de trotse bezitters van de villa.

Een hoop is geregeld vanaf thuis. Samen met onze architecte Irini ter plekke, hebben we gedurende de lockdowns via mailverkeer veelvuldig overlegd wat er gebeuren moest. Iedere vrijdag kregen we foto’s van haar met de nieuwste stand van zaken. Op die manier zagen we de villa steeds verder voltooid worden.

Toen de ruwbouw er stond zijn we in augustus vorig jaar nog even langs kunnen gaan, maar daarna zijn we niet meer live aanwezig geweest. Tot nu dus, en de spanning was natuurlijk groot ondanks de foto’s die we al kenden. En het moet gezegd: de villa voldeed nog meer aan de verwachtingen dan we gedacht hadden. We zijn er heel trots op.

Er is een opleveringslijst gemaakt met kleine tekortkomingen die op dit moment worden opgelost. Gelukkig geen grote dingen. Daarnaast hebben we nog wat meerwerk aangevraagd. Zo kijken we nu naar een subtiele afbakening van het terras aan de voorkant. Het terras houdt daar op en je zou zo maar anderhalve meter naar beneden kunnen vallen. Op de meeste plaatsen komt door beplanting een natuurlijke afbakening. Maar aan de voorkant zit de toegang tot de machinekamer van het zwembad. Daar kunnen we helaas niets planten. Dus dat blijft een probleem. Natuurlijk is de uitdaging om zo subtiel mogelijk een afbakening te maken. We hebben al mooie voorbeelden gezien bij een andere villa bij ons in de buurt.

De Villa is opgeleverd, uiteraard in lege staat. De bedden hadden we al in augustus besteld en die waren al geleverd. De keuken was ook klaar inclusief de inbouwapparatuur. Maar meubelen moesten nog besteld worden door ons. We zijn dan ook die 13 dagen bezig geweest met shoppen in woonwinkels etc. Ook alle huishoudelijke apparaten zijn we gaan aanschaffen. Denk aan TV, stofzuiger, koffiezetapparaat, toaster, waterkoker etc. Daarnaast servies, bestek, glazen, en kleine zaken zoals kurketrekker, schaar, broodmes, placemats, besteklade, droogkrekje, wasknijpers etc. Je kan het zo gek niet verzinnen. 95% wat we op de lijst hadden is er nu of wordt de komende maanden geleverd. De rest kan wachten tot onze volgende trip, ergens deze zomer als alle spullen er zijn.

Hieronder zie je de foto’s van de villa in lege toestand, dus na oplevering. Let even niet op de rommel, het was wat improviseren omdat we geen meubels hadden. Een ietwat uitgebreidere galerij deze keer. Veel plezier.