Omdat we een prijs hebben gekregen die binnen ons budget lag, met zelfs wat ruimte, hebben we besloten om een en ander in gang te zetten. We hadden zoals dat mooi heet een Deal. Om te voorkomen dat we te pas en te onpas naar Kreta moeten afreizen voor handtekeningen etc. zijn we op het allerlaatste moment nog naar een notaris gegaan in Spili.

Spili, leuk dorpje nabij Plakias

Ze ging sluiten maar bleef toch speciaal voor ons beschikbaar. We moesten wel nog een half uurtje rijden.

Deze sympathieke vrouw heeft toen nog een uurtje de notariële stukken in orde gebracht met steeds het vertalen van uit het Grieks. De bedoeling was dat we de projectbegeleiders zouden machtigen om namens ons bepaalde belangrijke zaken te regelen. Na afloop moest ik 115 euro betalen voor een zeer uitgebreide machtiging van maar liefst 7 pagina’s. Ik ben bang dat dit in Nederland een veelvoud zou hebben gekost.

Hoe dan ook, de eerste officiële handeling was gedaan. Het project is dus in gang gezet op 20 april 2018. Bij terugkomst in Nederland hebben we een zogenaamde Letter Of Intent (intentieverklaring) getekend en een eerste aanbetaling gedaan. Met deze aanbetaling wordt het perceel definitief geblokkeerd voor andere geïnteresseerden. En de architect kan nu aan de slag.