We hadden natuurlijk het verloop van de bouw alleen op afstand kunnen volgen als gevolg van de corona vliegbeperkingen in de eerste helft van het jaar. Een bezoek in april moest om die reden worden afgezegd. Maar nu konden we weer.

En dat was bittere noodzaak. Een hoop beslissingen over de bouw konden online besproken worden en dat functioneerde prima tussen ons en onze architecte Irini. Maar nu kwam het er langzaam op aan dat we keuze gingen maken over tegels, keuken, apparatuur, kleuren etc. En dat gaat niet via mail en skype.

Daarom zijn we de eerste 2 weken van augustus ter plekke geweest. Sterker nog, we konden beschikken over de villa Ilios die naast ons ligt en al klaar is voor verhuur. Zo konden we alvast een beetje proeven aan hoe onze villa er ongeveer ging uitzien. Ze zijn volledig anders maar je krijgt toch een indruk over materialen, voorzieningen etc.

Maar belangrijkste was wel dat we onze villa voor het eerst in het echt zagen en niet van foto’s. En we konden zien hoe de mensen daar aan de slag waren. Stukadoren, elektriciens, plafondbouwers en graafmachinemachinisten. En het zag er allemaal super uit en het gaat heel zeker heel mooi worden.

Op deze foto’s is te zien dat er voor het laatst gestuukt werd en alle steigers verdwenen. Daarna kwamen de elektriciens die in een dag de hele bekabeling naar het hoofdpaneel hebben bedraad. Meteen aansluitend kwamen de jongens die de voorbereidingen troffen voor het plafond. En tenslotte werd voor de open keuken de grond afgegraven voor het zwembad en de machineruimte van het zwembad. Nu hebben ze daar ook een soort van bouwvakvakantie voor de rest van de maand.

Overigens werd nu ook duidelijk voor ons hoe dik de fundering wel niet was onder de villa. Deze is ongeveer 150 cm dik en dan onder de hele villa. Die kan wel een aardbevinkje hebben lijkt me.