We vlogen van Amsterdam naar Heraklion samen met ons maatje Jan, Kreta kenner waarmee ik al vele keren mee samen op vakantie ben geweest. De meeste mensen kennen Kreta aan de noordkant met de bekende toeristische locaties. De omgeving is daar ook vooral rotsachtig en dor. Plakias ligt aan de zuidkant van Kreta, niet zo toeristisch.

Jan Maessen | Maatje en Kreta kenner

Toen we in de baai van Plakias kwamen was dit meteen een heel aangename verassing. We reden via een prachtige kloof de regio rond de Plakias Baai binnen. En wat bleek: alles prachtig groen met hoge bergen. Een fantastisch uitzicht. En een relexte omgeving. Je bent van te voren natuurlijk benieuwd of het ook wel gaat bevallen. Nou, dit was een meer dan 500% meevaller. We waren meteen enthousiast. Zeker toen we in de dagen erna nog wat zijn gaan rond toeren.

Daarnaast is voor ons het aanbod van restaurants, en dan met name goede restaurants wel een dingetje. En dat zat ook heel erg goed in Plakias, daar zijn we wel achter gekomen. Meteen al de eerste dag heeft Dion van Elxis, die we daar zouden treffen, ons meteen naar een geweldig restaurant meegenomen. Gio-Ma, waar we een super visschotel kregen voorgeschoteld. Overigens hebben we deze reis nog veel meer en lekker gegeten waaronder een te gek restaurant in Stellia.