Met dit gegeven ben ik mij gaan in formeren over de mogelijkheden van vastgoed in Griekenland. Juridisch en fiscaal wilde ik wel wat meer weten over de kansen en bedreigingen die me te wachten stonden. Hiervoor nam ik contact op met de firma Elxis in Utrecht. De bekendste adviseurs voor vastgoed in Griekenland.

De afspraak was begin november 2017 en we zijn toen naar Utrecht afgereisd. Daar bleek dat de persoon waar we mee hadden afgesproken, Vangelis, zich wegens familie omstandigheden moest laten vervangen door Dion.

Met hem hebben we toen een gesprek gehad over zakendoen in Griekenland. Omdat hij niet van alles op de hoogte was heeft hij ons zo goed en zo kwaad als het ging toch een goede inkijk gegeven.

Hij zelf was als zoon van een van de partners binnen Elxis bezig met een nieuwe activiteiten binnen Elxis. Hij liet ons, geheel terzijde, zien dat ze nu ook villa’s ontwikkelden volgens een nieuw concept. Nieuwbouw volgens wensen van de klant, begeleiding van de bouw, onderhoud van de villa’s in geval van verhuur, klantencontact, poetsen, linnengoed vervangen etc. Tevens bestond de mogelijkheid om de villa door hun te laten verhuren gedurende een bepaalde periode tegen een leuk rendement.

We vertrokken met de gedacht dat dit project weliswaar een leuk idee was, maar we waren voor iets anders gekomen. Dus we hebben dit voorlopig gelaten voor wat het was.