De aanbetaling heeft een specifieke status. Met dit bedrag worden zaken in eerste aanleg in gang gezet. Belangrijkste is de architect die aan de gang kan en met uitgewerkte voorstellen kan komen. Mochten we er niet uit komen dan zijn we dat geld kwijt. Gaan we wel verder dan gaat dit bedrag van het aankoopbedrag van de grond af.

Wij zijn niet de lastigste mensen wat dit betreft dus we gaan er wel uitkomen. De vraag over hoe wij de villa graag hadden gezien hebben we beantwoord met een tegenvraag: hoe zou de huurder het willen zien. Natuurlijk hebben we wel wat ideetjes maar het moet allemaal wel goed verhuurbaar blijven. Dat viel uiteraard ook in goede aarde bij Dion die dat een uitstekend uitgangspunt vond. Wij gaan er tenslotte maar een beperkte tijd per jaar wonen.

Het hele project gaat meer dan een jaar duren. We hopen natuurlijk dat het einde zomer 2019 klaar is maar je kan dat zeker in Griekenland natuurlijk nooit zeggen. Bottleneck is de bouwvergunning die daar ambtelijk moet worden verleend. Dat kan even gemakkelijk 1 week als 2 maanden duren. Voordeel is wel dat het perceel buiten de toeristische regio valt en er dus ook in het toeristen seizoen kan worden doorgewerkt.