Met het eerste ontwerp was niks mis. We hebben in de periode na het eerste ontwerp een paar keer heen en weer gemaild met wat aanpassingen. Het betrof voornamelijk de uitvoering van het gedeelte tussen de twee gebouwen.

In eerste instantie zou een een pergola met bamboe ertussen worden gemaakt. Om het ter plekke niet te laten doorregenen zouden er twee lagen bamboe komen met ertussen een kunststof laag voor de waterdichtheid. In dat geval ontstond er van onze kant een probleem met de rook van de geplande barbecue. Die zou dan niet weg kunnen en mensen die me kennen weten dat ik met mijn luchtwegen niet echt sta te springen om rook.

Dus is er uiteindelijk bij het laatste ontwerp uitgegaan van een betondek met een uitsparing op de plek waar geen tafels en stoelen staan en waar de rook eventueel naar boven zou kunnen. Ook is besloten om voor een gasbarbecue te gaan. Veiliger en minder rook. Dit zag er bovendien ook nog veel mooier uit bij de 3D tekeningen.