Net als in elk ander land heb je in Griekenland een bouwvergunning nodig. Maar eindelijk hebben we die dan ook in ons bezit voor de bouw van onze villa. Vandaag het verlossende bericht gekregen. Nu kan dus begonnen worden met de bouw.

Het was zo wie zo een spannende week want op Kreta waren er zo veel regenbuien geweest dat alle reservoirs vol zaten. Toen afgelopen weekend er nog eens heel erg heftige buien overheen kwamen liep alles over met desastreuze gevolgen.

To farragi tou kotsifou den ginete na to diasxisi autokinito…!

Geplaatst door Angelos Damnoni op Maandag 25 februari 2019

Heel Plakias overstroomt en overal verwoestende modderstromen. Gelukkig hoorden we ook vandaag dat er geen schade was op ons perceel. Als je de filmpjes en foto’s ziet is dat wel een wonder.

De problemen waren er meer in een van de 2 kloven die toegang geven tot de baai van Plakias, waar onze villa wordt gebouwd. Door de belangrijkste kloof (Koutaliotiko) loopt een weg. Deze weg is op sommige plaatsen volledig verwoest.

De tientallen meters diepe kloof staat helemaal vol met wild stromend water terwijl er vanuit de bergen in onderstaande film nog nieuw water toestroomt.

H epomeni mera tis eisodou tou Kourtalioti me kateu8insi apo koxare gia plakia einai auti meta apo tin x8esini kakokairia….!

Geplaatst door Angelos Damnoni op Maandag 25 februari 2019

Iedere plaats aan de zee heeft een rivierbedding die bedoeld is om bij regenval het water vanuit de bergen af te voeren naar de zee. Deze zijn zo geconstrueerd dat het water normaal gesproken niet in het plaatsje zelf zijn weg gaat zoeken. Maar nu was er gewoon te veel water in een keer en ging het dus goed fout.