Voor de tweede keer ging Grienland in een Lockdown. We waren bang dat dit ook invloed zou hebben op de voortgang van de bouw. Maar dat was gelukkig niet het geval.

Na ons bezoek op Kreta zijn we niet meer terug kunnen gaan en we hopen begin volgend jaar weer die kant op te kunnen. We zijn benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden. Tot die tijd moeten we het doen met de foto’s van onze architecte die we iedere vrijdag ontvangen.

Er is een hoop gebeurd. Al het stucwerk is klaar het terras is betegeld en ook binnen zijn ze gestart met de tegels. Het zwembad is gestort en ook de machinekamer is afgebouwd. De kozijnen met het glas zijn aan de voorzijde geplaatst. Alleen de voordeur ontbreekt nog en dan is alles afgesloten. Zo kan in de winter mooi verder gewerkt worden aan het interieur zoals keuken, badkamers, kasten etc.

Ook de muur rond het perceel is al vergevorderd. Er is ook een muur opgetrokken aan de achterkant van de buitenkeuken. Hoewel we een vergunning hadden om deze achtermuur half hoog te maken is de gemeente na een klacht van de achterbuurman hier op terug gekomen. Dat is Griekenland. Op de eerdere afbeeldingen (ontwerp en voortgang) is de doorkijk nog te zien.

Dus is de muur nu dicht. Jammer, maar het heeft ook een groot voordeel. Het waait nogal vaak en hard in de baai van Plakias dus die open doorgang zorgde ook voor behoorlijke wind in de buitenkeuken. Dat is nu dus wel minder.