In het vorige bericht was het betonnen skelet klaar. De volgende stap is het metselen van de muren tussen het betonnen geraamte. Dit is inmiddels gebeurd zodat alle openingen dicht zijn behalve die waar straks ramen of deuren moeten komen.

Dit is ook het moment dat de elektrische leidingen en de leidingen voor watertoe- en afvoer aangelegd worden. Dus het kappen van sleuven in de muren. Om de juiste plek voor de aansluitingen te bepalen is gedurende de laatste twee maanden veelvuldig mailverkeer geweest tussen ons en onze architecte ter plaatse, Irini. Zo is duidelijk geworden waar de stopcontacten moeten komen en de vaatwasser, wasmachine, airco’s, TV-scherm etc.

De stukadoor heeft vervolgens alle binnen en buitenmuren voor de eerste keer bewerkt zodat alles er nu wel heel erg grijs uitziet. Maar er volgt strakjes nog een afwerklaag en die wordt dan geschilderd. Op de zijmuren tussen de twee gebouwen komt een laag met steenstrips.

Binnenkort gaan we richting Kreta om details te bespreken die moeilijk via mail of skype gaan. Zoals de tegels en de kleuren van de tegels. Maar ook de keuken en graniet etc. En misschien al de eerste keuzes voor de inrichting met meubelen en bedden. We zullen zien.