Op 29 mei 2018 ontvingen wij per mail een eerste ontwerp van de architecte Niki Kostoula. Een plattegrond in 2D wwarin de indeling van de vilaa was weergegeven. Eigenlijk de plek waar de muren komen te staan. Nog geen details maar er waren wel al meubels als voorbeeld in geplaatst zodat alles wat inzichtelijker was.

En we waren meteen enthousiast. De indelingen waren perfect en er was een goede oplossing gevonden voor de ingang van de 2 extra slaapkamers. Zij werden gesitueerd een een apart gebouw. het guesthouse. Deze slaapkamers zijn nu dan ook van buiten bereikbaar via glazen schuifdeuren. Elk van de slaapkamers heeft een eigen douche gekregen en de wastafel en het toilet zijn gezamenlijk.

Het leukste wat meteen opviel was de overdekte ruimte tussen de 2 gebouwen waar een buitenbank- en tafel waren gesitueerd en een buitenkeuken. Leuk afgewerkt met planten partijen. Tevens was een buitentoilet op ons verzoek hier gesitueerd. Echt een heel zinnig gebruik van deze ruimte die dan niet meetelt aan het aantal m2.

Ook de rest, mainbedroom en living in het hoofdgebouw waren naar onze zin alsmede ook het zwembad.

Aan de linkerkant van de villa was nog een grote pergola voorzien. Deze vonden we te groot en daarom hebben we het hoofdgebouw 1 meter naar links geplaatst zodat de overkapping groter werd en de ruimte om het zwembad heen ook ietsje groter. Voor de rest hadden we nog wat detailvragen maar de indeling was meteen akkoord voor ons. De vraag voor het verschuiven van het hoofdgebouw hebben we naar de architecte doorgespeeld.