Ondanks steeds strenger wordende maatregelen betreffende Covid-19 is de bouw gestaag verder gegaan. Het gaat eigenlijk best voorspoedig vooruit gezien de beperkingen. Soms krijgen we wel te maken met langere levertijden, maar dat valt ook wel weer mee. Inmiddels zijn we zo ver dat alle groet werken aan de buitenkant zijn afgerond.

De betegeling van het terras en zwembad zijn voltooid en ook de bekleding van de tussenmuren en de pilaren van de pergola met natuursteenstrips zijn voltooid. En met dat laatste zijn we heel erg blij. Er wordt natuurlijk een mix van stenen gebruikt die van kleur verschillen. Je kunt dat niet precies uitkiezen natuurlijk. Maar nu het klaar is hadden het geen mooiere kleuren kunnen zijn. Het ziet er werkelijk prachtig uit.

Zoals je kunt zien is in de open ruimte in de overkapping van de buitenkeuken houtwerk geplaatst. Hierop komt straks bamboe te liggen om de zonnestralen te breken. Dit geld ook boven de pergola en aan de voorkant van de hele villa.

Ook is de tuin al ge√ęgaliseerd en er is al tuingrond aangebracht. Nu nog wachten op de planten: We krijgen achter de pergola een olijfboom gepland en bij de parking een citroenboom. In de buitenkeuken lavendel en muntplanten. Op de parkeerplaats komt stipa (siergras) in de bloemenbakken langs de muur. In het smalle randje voor het zwembad planten we rozemarijn. En langs het muurtje laten we oleander groeien in de kleuren wit en licht roze.  Dit tref je ook aan achter de pergola. Klik op de afbeelding om te vergroten.

De buitenverlichting is al zo goed als klaar. Het laatste grote buitenproject was de parkeerplaats. Onder deze parkeerplaats bevind zich een septic tank voor afvoer van de toiletten. Er zijn inmiddels muurtjes langs deze parkeerplaats gestort die nog moeten worden afgewerkt. Uiteraard is er een toegang tot de tank gemaakt om die van tijd tot tijd te kunnen legen. Alles is ge√ęgaliseerd en de betonlaag is gestort en afgewerkt. Hieroverheen komt straks een soort grindlaag. De parking loopt vanaf de villa lichtjes af richting de weg, vanwege de hoogteverschillen. We hebben vernomen dat de gemeente van plan is op korte termijn deze weg te gaan verharden. Dat zou sneller zijn dan we hadden kunnen dromen.

In de tussentijd zijn ook als de toiletten en douches betegeld en voorzien van sanitair. De airco’s staan op het punt geplaatst te worden. En daarna de kasten en de keuken. hierover later meer.