Een hele tijd radiostilte omdat er niets te melden viel. Het heeft uiteindelijk 9 maanden geduurd eer we een nieuwe bouwvergunning hadden. Tot die tijd mocht er niet gebouwd worden.

De reden dat we een nieuwe vergunning nodig hadden was een grenscorrectie van ons perceel. Toen de werkzaamheden in februari 2019 startten bleek het perceel nog voor een paar centimeter van de achterbuurman te zijn. Dit moest gecorrigeerd worden door de aankoop terug te draaien, de juiste perceelgrens te bepalen en vervolgens een nieuwe aankoop van het perceel te doen plaatsvinden.

Dat laatste heeft echt serieus veel tijd gekost omdat de notaris niet echt wilde meewerken en alles op het bekende stapeltje liet liggen. Naar een andere notaris gaan ging niet want zij had de eerste akte behandeld. Bovendien is zij ook het kadaster in die regio. Allemaal dingen die in Nederland ondenkbaar zijn maar in Griekenland blijkbaar mogelijk zijn.

1 December werd dan uiteindelijk de aankoop van de grond bij akte afgerond door deze notaris. Daarna moest de bouwvergunning nieuw worden aangevraagd als gevolg van de gewijzigde perceelgegevens. Gelukkig hoefde het bouwkundig niet opnieuw beoordeeld te worden. Dus dit ging deze keer snel, een maand.

De aannemer gaat nu de werkzaamheden inplannen en zo gauw mogelijk de werkzaamheden hervatten. Onze plannen om met de verhuur in het voorjaar 2020 te beginnen gaan we natuurlijk niet halen. De villa zal als het mee zit ergens in de zomer gereed komen en dan gaan we natuurlijk zelf even kijken hoe het daar verblijven is. Dan nog wat familie en vrienden en het jaar is om.

Dus hou de site in de gaten. Binnenkort wordt de site ingericht met een boekingssysteem waar klanten rechtstreeks kunnen boeken.