Van 2 tot en met 12 oktober verbleven we op Kreta. Uiteraard hebben we gebruik gemaakt van een heerlijke vakantie maar het doel was ook om met de architecte te overleggen.

In Lefkas zit het eigenlijke architectenteam samen met bouwkundigen, juristen etc. Architecte Niki heeft het ontwerp gemaakt. Op Kreta ontmoetten we Irini, de architecte van het team ter plekke, die de bouw vanaf nu gaat volgen en in de gaten houden. Ze neemt het vanaf nu dus over en zal ons aanspreekpunt zijn tijdens de bouw. Van haar gaan we nu dan ook foto’s en verslagen krijgen van de voortgang zodat wij op enkele duizenden kilometers afstand toch kunnen zien wat er zich in Mariou afspeelt.

Maar allereerst moesten een paar zaken besproken worden met betrekking tot de uitvoering van de bouw. Denk hierbij aan de keuze voor tegels of hout op de vloer rond het zwembad. We kozen voor tegels waarna de vraag opkomt of de tegels ook onder de overkapping moeten doorlopen. Bij dit alles is ook nog eens van belang welke kleuren we gaan gebruiken op de muren? We hebben gekozen voor witte muren, antraciet kozijnen en 2 zijmuren bekleed met natuursteenstrips (grijs en zwarte tinten). Met voornamelijk houten meubilair willen we dan accenten gaan aanbrengen. Dit gaat heel mooi worden.

We zijn met Dion naar een steenhouwerij geweest om de strips te gaan bekijken en ook mogelijkheden voor een aanrechtblad. Je kan kiezen voor graniet maar dan zijn de kleurkeuzes beperkt. Bovendien gaat niet iedere huurder goed om met het graniet. Veiliger is het om voor een variant te gaan die duurzamer is, technograniet. Een composietvorm die meer kleurkeuzes heeft en sterker is dan graniet.

Irirni had een haast onuitputtelijke reeks punten op papier staan die we doorlopen hebben zoals:

  • Naast de wasmachine ook een droger?
  • Oven en magnetron of combi?
  • Glazen binnendeuren?
  • Electrische boiler of zonneboiler?
  • Deuren (deuren, kastdeuren, keukendeuren) gelakt of met fineer?
  • Sanitair, spoelbak, wasbakken etc.

en nog veel meer ….

3 uurtjes gebrainstormd tijdens een heel prettig gesprek. Sommige zaken die besproken werden wilde ze ons laten zien in een villa die al af was. Die hebben we dus bezocht en aan de hand van wat we daar zagen besluiten genomen over materialen. Bijvoorbeeld geen glazen deuren op de toiletten. Ondanks dat deze niet volledig transparant waren had it niet onze voorkeur.

Na het bezoek van de andere villa’s zijn we weer terug gegaan naar Irini om alle bevindingen om te zetten in keuzes.

Op dit ogenblik ziet ons perceel er zo uit:

Een minpuntje was wel dat de grond nog niet op onze naam stond omdat er oponthoud was bij de notaris. Er wordt hard aan getrokken om dit zo gauw mogelijk in orde te brengen. Tot die tijd kan de aanvraag voor de bouwvergunning niet gedaan worden en ligt alles even stil. Op korte termijn gaat dit lukken.

Op zo veel mogelijk plaatsen gaan eten en ontbijten. Een soort Michelin Test.  Je kan er echt absurd goed eten, zoveel is duidelijk. We hebben natuurlijk ook al wat favorietjes. Met Dion zijn we in een echt superieur restaurant geweest in Rethimnon (Prima Plora) en zelf zijn we ook een middag naar deze leuke stad geweest.