In Griekenland wordt mede door het aardbevingsbestendig bouwen eerst een betonnen frame gestort. Hierna worden dan wanden gemetseld. Je ziet deze betonnen frames vaker opduiken als je in Griekenland bent. Met de stukken betonijzer die dan uitsteken. Meestal is dan gewoon het geld op en Grieken wachten dan met de volgende stap tot er wel weer geld is. En dat kan soms best lang duren.

Bij onze villa kunnen ze gewoon verder gaan hoor.

Boven op de fundering wordt dan een bekisting gemaakt waardoor de horizontale pilaren in een keer samen met het betonnen dek kunnen worden gestort. Overal zit dan heel veel ijzerwerk in om alles steviger te maken. Aan de buitenkant van het beton wordt meteen een materiaal geplaatst dat voor de isolering gaat zorgen. Op de foto’s zie je dit in de kleur blauw. Deze isolatie komt dus aan de binnen en buitenkant van de buitenmuren en daar wordt later overheen gestuukt.

Nadat alles in een keer wordt volgestort met beton gaat het beton drogen. Dit is heel belangrijk dat je hiervoor de tijd neemt. Als het beton uitgehard is gaat de bekisting er weer van af en zie je heel mooi wat het frame is.

Het was een wirwar van stutten om de bekisting van het dek en de rand aan de villa te bewerkstelligen. Deze zijn nu opgeruimd en wordt alles klaar gezet om te gaan metselen.

Langzaam wordt duidelijk hoe de villa er zo’n beetje gaat uitzien. Mooi ook te zien de betonnen rand die “vrij” staat van het dek van de villa. De laatste foto is een uitzicht vanuit de woonkamer richting de zee. De tweede opening wordt de hoofdslaapkamer. Mooi uitzicht toch ….. ?

De hele voorkant wordt voorzien van glazen schuifpuien en er komt uiteraard een terras met zwembad voor.