De architecte Niki heeft een aanpassing gemaakt op eerdere tekeningen. Op 28 augustus 2018 ontvingen we twee nieuwe 3D tekeningen. We wilden zo wie zo een oude wens, de bouw van een Stone villa laten terugkomen in het ontwerp door middel van 1 of 2 muren in die stijl. Dit is nu in het ontwerp opgenomen en nu dus ook op de tekeningen te zien.

De muren van een Stone Villa zijn behoorlijk dik door deze manier van bouwen. Dat zou zonde zijn om dit hier toe te passen. Gekozen is voor plaatjes natuursteen. Denk hierbij aan de sierstrips van bakstenen die in het verleden veelvuldig gebruikt werden in Nederland om een binnenmuur mee te bekleden. Dit moest dan een gezelliger effect creƫren. Ditzelfde willen we nu ook in de villa naar voren laten komen.

Onze architect Niki heeft gekozen voor de 2 muren onder de overkapping. Zoals gezegd, om een knussere ruimte te scheppen. Bovendien zijn de 2 pilaren aan de linkerkant van de villa, van de pergola, ook bekleed met deze plaatjes.

De ruimte tussen de gebouwen wordt nu inderdaad een stuk knussen. Eerst was alles wit, inclusief de stenen zitbank, keukentje met BBQ etc. Vooral het keukentje wilden we eigenlijk daarom in een andere kleur. We dachten aan deurtjes met houtmotief. Maar nu de wanden bekleed gaan worden is de witte keuken op eens wel mooi. Zo zie je dat het fijn is dat we zo makkelijk kunnen overleggen over deze zaken. Later dit jaar gaan we weer eens richting Kreta om dit soort zaken te bespreken. We ontmoeten de architecte dan voor het eerst in levende lijve.

Nieuw ontwerp van de tussenruimte: