Op vrijdag 10 augustus was het dan zo ver. De eerste 3D tekeningen ontvangen. Nu konden we ook zien hoe het er in het echt uit zou komen te zien. En dat was echt een aangename verassing.

Vooral omdat de aanpassingen van het tussenstuk belangrijk waren konden we nu zien hoe een en ander was opgelost. Je kan nu zien hoe het betondek met opening er komt uit te zien. Ook is mooi te zien hoe je in deze tussenruimte door kan kijken naar de olijfgaard van de achterburen. De buitenkeuken met barbecue is nu ook goed te zien en er is een wasbakje voorzien. Hadden we niet om gevraagd maar dat is wel heel goed bedacht.

Ook onze directe omgeving is erg te spreken over het ontwerp en ook de andere projectleden. Aansluitend is op 13 augustus de opdracht gegeven om deze tekening als zodanig in te brengen voor een bouwvergunning bij de gemeente. Net als in Nederland is het nu de vraag hoe lang dit gaat duren. Er moet nog een bouwkundige beoordeling worden opgesteld. Hierin moet duidelijk worden of alles technisch kan, juridisch kan (perceel) en niet onbelangrijk in Griekenland, aardbevingsbestendig is.

Planning blijft nog steeds einde zomer 2019. Voor die tijd gaan we alvast nog een keer naar Kreta om de architecte in levende lijve te ontmoeten en details door te spreken. Denk hierbij ook aan de keuze van materialen. Tegels etc. Ook willen we het hebben over de omheining rond het perceel en het bekleden van de muren aan de zijkanten het guesthouse met “plakjes” natuursteen. Bedoeling is dat er een soort stone villa idee ontstaat. Mijn idee is altijd geweest om een stone villa te bouwen. Dit willen we nu een beetje laten terugkomen. Ook om al die witte muren een beetje te breken met een afwisseling.

Belangrijk punt van discussie is de ruimte rond het zwembad. Hout (vlonder idee), tegels of composiet (vlonder idee). Maar we gaan natuurlijk ook weer leuk de omgeving verkennen en vooral lekker eten.